Der findes ikke noget bedre end en lun butterdejs-skinkestang! Det er let at lave, relativt billigt, og så smager det bare himmelsk.
Jeg har i nu et par årtier lavet denne fantastiske skinkestang med butterdej, champignons, purløg og sennep – og jeg bliver ALDRIG træt af den. Skinkestangen kan bruges som forret med et glas kold hvidvin, som tilbehør til alverdens retter – eller som hovedret med en lækker salat til.
Hvordan skal din skinkestang smage?
En skinkestang må gerne have en markant smag af sennep, champignon og purløg, men vær især forsigtig med salt og sennep. De to ingredienser har det med at tage lidt over her, så følg opskriften :) Og så kan du jo altid justere efter egen smag senere.

Skinkestang
Lækker skinkestang med butterdej, champignon, purløg og sennep
Equipment
- Skærebræt
- Kagerulle
- Kniv
- Stegepande
- Bagepapir
- Bageplade
- Skål
- Ovn
Ingredienser
Fyld til skinkestangen
- 250 g Champignon
- 100 g Røget skinke Evt. skinkestrimler
- 175 g Flødeost naturel Fx Philadelphia
- 2-3 spsk Klippet purløg Svarer til et alm. budt
- 2 tsk Sennep Jeg bruger en stærk sennep, men pas på – sennepssmagen tager hurtigt over
- 2 tsk Salt Giv den ikke mere salt end dette, det stikker hurtigt af
Dej til skinkestang
- 1 pk Frossen butterdej 425 g
- 1 Æg Til pensling
Sådan gør du
- Tag butterdejspladerne ud af fryseren (de skal tø op i ca. et 10-15 minutter)
- Champignon skæres i skiver og svitses ca. 5 min. på tør pande. På den måde drænes de for vand og tilfører bedre smag til skinkestangen
- Skinken skæres i strimler og kommes i en skål sammen med champignon, flødeost, sennep, salt og purløg – det hele røres godt sammen med en grydeske
- De optøede butterdejsplader lægges oven på hinanden og udrulles i ca. 25 x 35 cm (drys lidt mel over ved udrulningen). Det er en fordel at lægge bagepapiret på køkkenbordet og trække det på bagepladen, når dejen er klar. Det gør det lettere at arbejde med kagerullen.
- Fyldet fordeles i midten af dejen på langs – efterlad lidt plads i begge ender
- Siderne af butterdejen skæres i strimler på skrå. Strimlerne flettes ind over fyldet og pensles med æg. Skinkestangen lukkes bedst, hvis du folder strimlerne fra den ende, hvor de peger opad.
- Skinkestangen bages ved 200 grader i ca. 35 mininutter (tage den ikke ud for tidligt, den må gerne have en lettere branket sprød skorpe)
Noter
Hvis skinkestangen skal bruges som tilbehør til hovedretten, plejer jeg at beregne 1 skinkestang til 4-5 personer.
En lækker skinkestang er nu klar til servering – god appetit.
Sulten efter mere? Hvad med at prøve ultra simple (og lækre) pita pizza til madpakken eller det nemme aftenmåltid.
Hvor mange beregner man sådan en skinkestang til, er der nok til 7?
Hej – og tak for henvendelsen. Jeg vil lige sørge for at få opdateret opskriften, så det er mere tydeligt, hvor mange man kan beregne skinkestangen til. Jeg lavede den faktisk i går, hvor vi fik den som tilbehør. Her var vi fire voksne, og der var helt spist op, da vi var færdige. Så lidt afhængigt af, hvad du vil servere til, skal du nok lave to til 7 personer.
En rigtig god opskrift, som jeg nu har prøvet at lave to gange, og den har været lige god hver gang.
Hej :-)
ville høre om der er nogle forslag til hvad man ellers kan putte i, istedet for champignon?
Hej ;-) For en champignon-lover som mig ville det være meget svært at skulle undvære disse herligheder i skinkestangen. De er både med til at skabe den rigtige smag og konsistens. Men måske er der andre, der har gode forslag? En mulig erstatning kunne dog være et mix af grøntsager – fx broccoli og/eller gulerødder.
Så er der kun 15 minutter tilbage i ovnen.
Glæder mig til at smage dem.
Det kan siges meget enkelt – jeg er helt enig! Det her er en rigtig dejlig ret i alle mulige sammenhænge. Har prøvet at lave skinkestang en enkelt gang før – men her lykkedes det super godt. Tak for inspirationen :)
[…] Se også vores opskrift på en ultra lækker skinkestang. […]