Malerier til salg

Malerier til salg på nettet

Hvor går man hen, når der skal nye malerier på væggene? Skal man et smut på kunstudstilling, i det lokale galleri, på auktion, på nettet.. Der er malerier til salg overalt – og det er skønt! Samtidig kan det også virke lidt uoverkommeligt at få indsnævret feltet.

Malerier til salg direkte af kunstneren

Der er fordele og ulemper ved at købe abstrakte malerier direkte af kunstneren. Mest af alt synes jeg dog, der er en skøn charme i at møde eller kommunikere med mennesket, der har skabt det værk, der skal være en del af baggrunden i dit hjem. Omvendt kan det også have en negativ påvirkning, hvis energien og udtrykket i maleriet ikke hænger sammen med personen. Malerier til salg direkte fra kunstneren er dog ikke udsat for dyre mellemled, og det kan give en mere “ægte” følelse at have været i dialog med skaberen. Måske følger der endda en sjov anekdote eller oplevelse til maleriet, som du så får med oveni.

Næsten alle kunstnere har både egen hjemmeside, sociale profiler, fysiske udstillinger, – og nogle endda gallerier med åbningstider. Så der er et hav af muligheder for at finde malerier til salg direkte fra kunstneren. Prøv bare med en Google-søgning på malerier, abstrakte malerier, salg af malerier, osv. Et godt tip er også at søge på stil, farver, motiver, størrelser, materialer, mm. via Googles billed-søgning. Her vil du hurtigt kunne screene en masse malerier og spore dig ind på en stil og retning.

Malerier til salg på kunstportaler

Her kan det hurtigt blive overvældende – ja nærmest uoverskueligt. Der findes mange kunstportaler med malerier til salg, hvor du finder hundredvis, ja tusindvis af værker i alle genrer. Som med Googles billedsøgning vil du kunne filtrere malerierne ud fra en masse kriterier: Akryl/olie, abstrakt, figurativt, størrelser, farver, osv.

Udfordringen kan dog være, at den enkelte kunstner drukner lidt i mængden, da de alle har samme profilsider. Ofte synes jeg, det er lettere at fange noget af kunstnerens personlighed på kunstnerens egen hjemmeside. Derudover kan det være vanskeligt at gennemskue, hvor stor en provision der reelt betales til kunstportalen.

Tag ud og besøg kunstneren – og se maleriet

Hvis en kunstner har malerier til salg på nettet – vil der (næsten) altid være en mulighed for at kigge forbi og se værket live. Så hvorfor ikke gøre en tur ud af det – større er vores lille land jo heller ikke. De fleste kunstnere elsker at vise deres malerier frem – og hvis det oven i købet af med udsigt til et salg, er velviljen typisk ret god. Så skriv og spørg, om du må byde dig selv på en kop kaffe. Det koster jo ikke noget at kigge, og man kan som kunde altid tage hjem og tænke over det, før man tager maleriet under armen.