Skinkestang, butterdej

Skinkestang


Der findes ikke noget bedre end en lun butterdejs-skinkestang! Det er let at lave, relativt billigt, og så smager det bare himmelsk.

Som tilbehør plejer jeg at beregne 1 skinkestang til 4-5 personer.

Sådan laver du en lækker skinkestang:

  • 1 pakke frossen butterdej (425 g)
  • 1 æg (til pensling)

Fyld til skinkestangen:

  • 250 g champignon
  • 100 g røget skinke (evt. skinkestrimler)
  • 175 g flødeost naturel
  • 2 tsk. sennep
  • ½ tsk. salt
  • 2-3 spsk. klippet purløg

Fremgangsmåde

[adsense]Champignon skæres i skiver og svitses ca. 5 min. på tør pande.
Skinken skæres i strimler og kommes i en skål sammen med champignon, flødeost, sennep, salt og purløg. – røres godt.
Butterdejspladerne (der er optøet) lægges oven på hinanden, udrulles i ca. 25 x 35 cm (drys lidt mel over ved udrulningen)
– dejen lægges på bagepapir på en bageplade.
Fyldet fordeles i midten af dejen, og siderne skæres i strimler på skrå. De flettes ind over fyldet og pensles med æg.

Bages ved 200 grader ca. 35. min.

En lækker skinkestang er nu klar til servering – god appetit.



6 tanker om "Skinkestang"

    1. Hej – og tak for henvendelsen. Jeg vil lige sørge for at få opdateret opskriften, så det er mere tydeligt, hvor mange man kan beregne skinkestangen til. Jeg lavede den faktisk i går, hvor vi fik den som tilbehør. Her var vi fire voksne, og der var helt spist op, da vi var færdige. Så lidt afhængigt af, hvad du vil servere til, skal du nok lave to til 7 personer.

    1. Hej ;-) For en champignon-lover som mig ville det være meget svært at skulle undvære disse herligheder i skinkestangen. De er både med til at skabe den rigtige smag og konsistens. Men måske er der andre, der har gode forslag? En mulig erstatning kunne dog være et mix af grøntsager – fx broccoli og/eller gulerødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>