Skal mand have kagemand – ja, så skal det være en vandbakkelse ;-) Måske er det bare mig, men jeg har altid foretrukket vandbakkelse, når det gælder fødselsdagens ypperste / symbolske spise – KAGEMANDEN!
Mange siger, at vandbakkelse er svært at håndtere, men jeg er nu ikke helt enig. Har gennem årene efterhånden haft mange success-oplevelse med vandbakkelses-kagemænd og -koner. Børnene elsker den, de voksne elsker den – og jeg elsker at lave den. Jo jo, vandbakkelses-kagemand er et hit.
Men hvordan gør man så? Læs her…
Ingredienser til vandbakkelses-kagemand:
- 3 dl vand
- 75 g margarine
- 150 g mel
- 3-4 æg
Fremgangsmåde:
- Vand og marg. Koges
- Hældes i en skål
- Mel tilsættes
- Afkøler lidt (ca. 5 min)
- Æg piskes i, ét ad gangen.
- Formes på bagepapir som kagemand / kagekone
- Bages ved 200 grader 30 min.
- Kagemanden pyntes med glasur, slik, lys og flag
Værsgo’ – 1 stk. fantastisk kagemand med lækker vandbakkelse er klar til servering!
Kagemand-ekstra ;-)
- Mere om vandbakkelse
Skulle du have lyst til at læse mere ok vandbakkelse, kan du finde mere på Wikipedia. For god ordens skyld skulle jeg måske også lige nævne, at en kagemand også kan laves af fx brunsviger og boller. Også et par ganske gode bud, men jeg holder mig nu stadig til vandbakkelse. - Kagemandens hår
Kagemandens hår kan med fordel laves af slik-snørebånd. De fås i flere farver, og længden kan jo tilpasses efter behov. - Servering ved børnefødselsdag
Måske er det bare mig, men da jeg var barn ;-) var der kun én måde at angribe kagemanden på. Fødselaren måtte ned på alle fire og kravle ind under bordet. Alle fødselsdagsgæsterne sad så forventningsfulde og ventede på, hvem der først blev nevet i tæerne. Mærkede man noget – ja, så betød det, at et stykke kagemand var på vej. I børnehaven var jeg iøvrigt altid så heldig at få kagemandens “hoved” med hjem i en pose. Ret makabert, men vigtigt for at opnå den perfekte fødselsdag.