Kagemand vandbakkelse

Kagemand vandbakkelse


Skal mand have kagemand – ja, så skal det være en vandbakkelse ;-) Måske er det bare mig, men jeg har altid foretrukket vandbakkelse, når det gælder fødselsdagens ypperste / symbolske spise – KAGEMANDEN!

Mange siger, at vandbakkelse er svært at håndtere, men jeg er nu ikke helt enig. Har gennem årene efterhånden haft mange success-oplevelse med vandbakkelses-kagemænd og -koner. Børnene elsker den, de voksne elsker den – og jeg elsker at lave den. Jo jo, vandbakkelses-kagemand er et hit.

Men hvordan gør man så? Læs her…

Ingredienser til vandbakkelses-kagemand:

  • 3 dl vand
  • 75 g margarine
  • 150 g mel
  • 3-4 æg

Fremgangsmåde:

[adsense]

  • Vand og marg. Koges
  • Hældes i en skål
  • Mel tilsættes
  • Afkøler lidt (ca. 5 min)
  • Æg piskes i, ét ad gangen.
  • Formes på bagepapir som kagemand / kagekone
  • Bages ved 200 grader 30 min.
  • Kagemanden pyntes med glasur, slik, lys og flag

Værsgo’ – 1 stk. fantastisk kagemand med lækker vandbakkelse er klar til servering!

Kagemand-ekstra ;-)

  • Mere om vandbakkelse
    Skulle du have lyst til at læse mere ok vandbakkelse, kan du finde mere på Wikipedia. For god ordens skyld skulle jeg måske også lige nævne, at en kagemand også kan laves af fx brunsviger og boller. Også et par ganske gode bud, men jeg holder mig nu stadig til vandbakkelse.
  • Kagemandens hår
    Kagemandens hår kan med fordel laves af slik-snørebånd. De fås i flere farver, og længden kan jo tilpasses efter behov.
  • Servering ved børnefødselsdag
    Måske er det bare mig, men da jeg var barn ;-) var der kun én måde at angribe kagemanden på. Fødselaren måtte ned på alle fire og kravle ind under bordet. Alle fødselsdagsgæsterne sad så forventningsfulde og ventede på, hvem der først blev nevet i tæerne. Mærkede man noget – ja, så betød det, at et stykke kagemand var på vej. I børnehaven var jeg iøvrigt altid så heldig at få kagemandens “hoved” med hjem i en pose. Ret makabert, men vigtigt for at opnå den perfekte fødselsdag.



style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-2923690446602282"
data-ad-slot="1827988283"
data-ad-format="auto">


15 tanker om "Kagemand vandbakkelse"

  1. Hej.
    Vandbakkelseskagemand er da et must ved fødselsdage :-)
    Du lyder som en yderst rutneret bager indefor vandbakkelser :-) Ved du om man kan fryse kagemanden ned, eller hvor mange dage man kan ave den i forvejen, uden den bliver tør? Min søns første fødselsdag skal fejres en søndag formiddag i næste måneder, desværre er vi i byen hele lørdag. Så gode råd er jo yderst vwlkomne :-)

    1. Du har ret! ;-) Forberedelse må aldrig undervurderes. Men jeg må desværre være dig lidt svar skyldig i forhold til nedfrysningen, idet jeg aldrig har prøvet det. Jeg har dog tit gjort det, at jeg aftenen forinden har bagt kagemanden og bare ladet den stå natten over under et viskestykke, og det har virkelig været helt ok! Men har man tiden, vil jeg selvfølgelig altid anbefale, at man står lidt tidligere op og bager den om morgenen.

      Måske er der andre, der kan bidrage med lidt erfaring i forhold til nedfrysningen?

      1. Hej :-)
        Jeg har bagt vandbakkelseskagemand rigtig mange gange, men aldrig frosset ned. Den er utrolig hurtig at lave (max 20 min.) – og så ellers i ovnen ca. 45 min. Så mon ikke der kan findes tid enten på dagen eller dagen før? God fornøjelse med fødselsdagen :-)

    2. Jeg har ofte nedfrosset vandbakkelse både med og uden fyld. Tag den blot ud af fryseren og ud af emballagen-så den ikke bliver våd- og lad den tø op på køkkenbordet.

  2. Hej.

    Hvor stor er den kagemand, du har lavet opskrift på?
    og SKAL det være margarine man bruger, eller tror du, at smør godt kan bruges? :-)

    1. Den bedste måde at beskrive størrelsen på at nok, at den passer perfekt på en helt alm. bageplade. Håber, det giver en idé om størrelsen.

      Margarine eller smør er lige meget – blot en smagssag ;-)

  3. Hej.

    Jeg har frosset vandbakkelser fyldt med fromage
    (fløde, husblas, sukker + lidt rom..Karolines kogebog rød)
    Taget dem af fryseren en time før de skal spises, fjernet emballagen de var i og sat dem på køkkenbordet. Herefter 1 tsk jordbær syltetøj i.
    Perfekt. Så mon ikke man kan fryse uden fyld.
    Hilsen Inga

    1. Hej Pia

      Kagemanden fylder ca en bageplade. Det er lidt vanskeligt at sige præcist, hvor mange voksne og børn, der er kagemand til, men umiddelbart kan der blive 12-15 stykker. Jeg håber, det kan give en idé om størrelsen. Når man først er i gang er det dog utrolig let at smække kagemand nr. 2 sammen, så det vil jeg anbefale, hvis du er i tvivl ;-)

      Go’ fornøjelse og go’ fødselsdag, når dagen kommer!

  4. Hvis man har en stor fryser kan man lave dejen og smøre den ud på bagepapiret og sætte den ovnklare kage i fryseren. Inden bagning skal den blot tø op én times tid i forvejen. Min mor har gjort det flere gange med succes.

  5. Walesbrød skal spises samme dag det er bagt mens skorpen stadig er sprød. Jeg har med held brugt halvt smør og halvt olie, det ændrer ikke hverken smag eller form. Ketty.

  6. Lav dejen 1-2 dage i forvejen, put den i en 4 liters frysepose og læg den i køleskabet.
    Brug posen som sprøjtepose og form kagekonen/manden på bagepapir og få friskbagt kage.

  7. Vil også lige give mit bidag med… en rigtig kagemand skal ikke bare “klaskes” på bradepanden… jeg laver – fødder, ben, arme, hænder, krop og hoved – i forme af alufolie… stykker det hele sammen efter bagning… og ungerne får en kagemand som er 1-1.5m lang… tager noget mere tid … 3-4 timer… men er det hele værd… og ungerne bliver vildt begejstrede… kan fint sende et billede hvis interesseret… nielsen56@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>