Hjælpeorganisationer.dk - få overblikket

Hjælpeorganisationer – savner du også overblik?


I forbindelse med TV2 ‘s Danmarks Indsamling til “Knæk Cancer”, som er et velgørenhedsarrangement, har jeg igennem længere tid tænkt på om der fandtes en samlede oversigt over de forskellige hjælpeorganisationer både national og international. Jeg synes tit, det er svært, at danne sig et overblik over de mange hjælpeorganisationer, og velgørenhedsprojekter man kan støtte. Tit oplever jeg, at blive stoppet på gaden af nogle unge gadesælgere, som vil sælge mig et abonnement til en hjælpeorganisation. Dette er ofte faste beløb og noget jeg skal tage stilling til med det samme, hvilket ofte kan være frustrerende efter en lang og travl dag, hvor man bare gerne vil hjem. Derudover mangler jeg noget troværdighed og gennemsigtighed som jeg ikke føler jeg får fra en gadesælger, som bliver betalt for at sælge medlemskaber til en af de mange hjælpeorganisationer, som findes derude.

Gadesælgere, raslebøsser og girokort

Derudover har jeg tit oplevet, at der pludselig ligger et girokort i postkassen fra en konkret hjælpeorganisation, som jeg egentlig ikke har bedt om, men bliver nødt til at tage stilling til, idet den er havnet i min postkasse. Eller man bliver mødt af en dørsælger hjemme på privaten, som kommer forbi med raslebøssen. Ligesom på gågaden vil han sælge mig et medlemskab til en hjælpeorganisation, som jeg ikke selv har valgt og som måske ikke har min oprigtige interesse.

Derfor får jeg aldrig betalt hverken et girokort eller smidt penge i raslebøssen idet jeg hører til de mange tusinde af danskere, som stort set aldrig har kontanter på sig. Derfor begyndte jeg at søge på nettet efter forskellige hjælpeorganisationer for at danne mig et overblik over markedet. Idet jeg gerne selv vil være med til at bestemme, hvilke projekter jeg støtter. Især, hvor meget jeg har lyst til at donere og endnu bedre, selv får muligheden for at sprede mine donationer ud over flere forskellige hjælpeorganisationer på en gang, da det kan være svært kun at vælge en.

Hjælpeorganisationer.dk

Efter en grundig men ihærdig søgning fandt jeg denne nye hjemmeside hjælpeorganisationer.dk, som har en samlet oversigt over de mange velgørende projekter og hjælpeorganisationer. Derudover er der spændende artikler og debatindlæg fra ildsjæle, projekter, foreninger samt hjælpeorganisationer. Derfor skyndte jeg mig at ringe til dem for at høre om der var mulighed for at donere online via deres nye site. Den flinke mand fra hjælpeorganisationer.dk fortalte mig, at det var planen, at man inden for et par uger vil kunne donere online via deres nye hjemmeside. Dog havde de fortsat travlt med at opdatere, og udvide den med nye interessante artikler, debatindlæg, samt informationer om nye spændende hjælpeorganisationer man kan støtte.

Et overblik man ikke har set før

Denne nye hjemmeside: hjælpeorganisationer.dk er helt klart et site, jeg vil følge fremadrettet, idet jeg ikke har set lignende sites før, hvor man formår at skabe en samlet oversigt over de mange gode formål, man kan støtte. Derudover får man stor indsigt i de forskellige foreninger, projekter og hjælpeorganisationer, idet der er god information at hente. Både konkrete informationer omkring de forskellige hjælpeorganisationer men også omkring alle de frivillige mennesker, som lægger deres liv og sjæl i disse velgørenhedsprojekter, uden at kræve noget til gengæld. Hvilket gør, at det ikke bliver for påduttet eller “sælger-agtig” i deres mæle, hvilket jeg finder motiverende og inspirerende.