Kategoriarkiv: Skinkestang

Skinkestang


Der findes ikke noget bedre end en lun butterdejs-skinkestang! Det er let at lave, relativt billigt, og så smager det bare himmelsk.

Som tilbehør plejer jeg at beregne 1 skinkestang til 4-5 personer.

Sådan laver du en lækker skinkestang:

  • 1 pakke frossen butterdej (425 g)
  • 1 æg (til pensling)

Fyld til skinkestangen:

  • 250 g champignon
  • 100 g røget skinke (evt. skinkestrimler)
  • 175 g flødeost naturel
  • 2 tsk. sennep
  • ½ tsk. salt
  • 2-3 spsk. klippet purløg

Fremgangsmåde

[adsense]Champignon skæres i skiver og svitses ca. 5 min. på tør pande.
Skinken skæres i strimler og kommes i en skål sammen med champignon, flødeost, sennep, salt og purløg. – røres godt.
Butterdejspladerne (der er optøet) lægges oven på hinanden, udrulles i ca. 25 x 35 cm (drys lidt mel over ved udrulningen)
– dejen lægges på bagepapir på en bageplade.
Fyldet fordeles i midten af dejen, og siderne skæres i strimler på skrå. De flettes ind over fyldet og pensles med æg.

Bages ved 200 grader ca. 35. min.

En lækker skinkestang er nu klar til servering – god appetit.