Kategoriarkiv: Grafisk design

Nyt kontorfællesskab i Horsens


I disse (post)-krisetider har mange HELDIGVIS valgt at springe  ud i iværksætteriet. Det har affødt mange nye mindre virksomheder. Også i Horsens! bubblelabs.dk er et nyt kontorfællesskab for kreative iværksættere, der netop har brug for fælles rammer og sparring. 

Kontorfællesskab med tremmer for vinduerne (men højt til loftet)

Der er højt til loftet i bubblelabs – både bogstavelig talt, men også repræsenteret ved konforfællesskabets beboere. De gamle arrestbygninger i Rådhusgade danner rammerne for de pt. fire kreative virksomheder, der trods tykke mure og tremmer for vinduerne stormer derudaf. Der er ikke noget helt fastlagt kodeks for hvordan man kvalificerer sig som lejer i det nye kontorfællesskab, da det grundlæggende handler om at leve op til den iværksætter-mentalitet, der i høj grad er kendetegnende for de første fire “beboere”.

Plads til flere “professorer”

Den gennemgående metafor for bubblelabs er laboratoriet! Alle beboere kalder sig således professorer – og der eksperimenteres for fuld kraft indenfor markedsføring, foto, journalistik, grafisk design og webudvikling. bubblelabs adskiller sig dermed fra byens øvrige kontorfællesskaber ved at have fokus på kreativt iværksætteri indenfor især medie-produktion. Der er i skrivende stund plads til endnu et par professorer i “laboratoriet”, så kig forbi på bubblelabs’ hjemmeside med det samme. Har ladet mig fortælle, at der altid er go’ kaffe på kanden, så kig endelig forbi…Hvor er de kreative hoveder i Danmark?


Det spørgsmål stiller NativesWanted, der her i 2013 så småt har lukket dørene op for en ny platform for de “kreative” hoveder. NativesWanted vil skabe et samlingspunkt for kreative virksomheder, freelancers og studerende indenfor udvikling (programmering) og design

Som navnet antyder, er der fokus på at kunne finde udviklere og designer netop i ens egen by. Internettet muliggør samarbejde på tværs af grænser, men der kan være store fordele ved at vælge en virksomhed eller person i “nabolaget”, da det giver mulighed for face-to-face-samarbejder, mm.

Sitet byder på mere specifikke kategorier indenfor udvikling, end man normalt ser. Og kombinationen mellem by og en specifik type af udviklere, giver det muligt at søge / browse ret præcist. Her kan man fx finde en Umbraco udvikler i Aarhus, og kigger man syd for grænsen, kunne det være en iPhone Entwickler in München.Hvad kendetegner et fedt visitkort?


Indrømmet – det lille kort (der bare ligger i inderlommen og venter på at blive skyts i din næste networking-aktivitet) har en yderst simpel funktion: Det skal efterlade dine kontaktoplysninger hos de mulige kunder eller samarbejdspartnere, du møder på din vej rundt i erhvervslivet. Men er potentialet i et fedt visitkort ikke en smule større?

Er et visitkort bare et stykke papir med navn og telefonnummer?

Et visitkort har som nævnt den simple rolle i livet at efterlade dine kontaktinformationer i en anden persons lomme. Men visitkortet kunne måske også vurderes på andre parametre:

  • Visitkortets grafiske udtryk
  • Visitkortets form eller måske endda “konstruktion”
  • Visitkortets fysiske (papir)-kvalitet
  • Visitkortets tekster eller mangel på samme
  • Og sikkert meget mere…
Kort sagt er mange forskellige parametre med til at danne det “budskab”, du med visitkortet sender ud i verden. Visitkortet vil sjældent i sig selv kunne “trække læsset”, men det bør underbygge din / din virksomheds primære budskab(er) og som minimum afspejle professionalisme.

Visitkort-inspiration

Jeg vil ikke efterlade dig uden eksempler på mangfoldigheden indenfor “design af visitkort”. Så her følger et par interessante sites. Jeg mener de kan bruges både af designere og dig, der ønsker et nyt visitkort (men endnu ikke har fundet ud af, hvilken vej, du skal gå):

  • Creatticas visitkort-sektion – spændende designer-community med masser af inspiration direkte hentet i designernes aktuelle projekter
  • 2expertdesign.com – et overflødighedshorn af visitkort-inspiration der breder sig over form, materiale og grafisk udtryk