Kategoriarkiv: Bryllups-planlægning

Inspiration til bryllup


I 2011 sagde ca. 27.000 danske par “ja” til hinanden (Dansk statisitk), og derfor skal der selvfølgelig planlægges et hav af bryllups-fester rundt i det ganske land. Alle, der har haft fornøjelsen af at blive gift, ved hvor krævende forberedelserne til et bryllup er. Det tager utroligt lang tid – og det koster mange penge!

Heldigvis findes der hjælp og inspiration til dit bryllup på nettet. Ved en simpel søgning, kan man konstatere, at der er masser af gode fora og hjemmesider om emnet. Prøv f.eks. at kigge på www.bryllupsportalen.dk – online magasin om bryllup. Her er der både artikler og planlægningsværktøjer såsom huskelist og budgetværktøj.

Mange brudepar vælger også at lave en gratis hjemmeside, hvor gæsterne kan se billeder, ønskeseddel, kørselsvejledning, gæsteliste – og hvad men ellers kan finde på. Hvad med en blog om bryllupsforberedelserne? Så kan gæsterne følge med i, hvad der venter dem ved jeres bryllup.

Planlæg jeres bryllup i god tid

Når man går igang med at planlægge brylluppet, kan det anbefales at være i god tid. Det er utroligt surt at ende i et kedeligt kælder-selvskabslokale med en tarvelig jukebox, bare fordi man er kommet for sent ud af starthullerne.

Mange starter med at finde stedet, maden og musikken til brylluppet, allerede 1-1 1/2 år inden bryllupsdatoen!

Få ideer fra dem I kender

Ja, hvorfor ikke nyde godt af andres erfaringer? F.eks. havde nogle af mine venner bandet Beat Club Brother til deres bryllup, og det var de rigtig glade for. Så husk at spørge kollegaerne om de har nogle gode råd til planlægningen – måske kender din chef Danmarks bedste kok:-)

God fornøjelse med planlægningen – og smid en kommentar til dette indlæg, hvis du har nogle gode ideer, andre skal have glæde af.



Bryllupskage


Bryllupskage til ca. 60-70 personer. 

Læs meget mere om planlægning af bryllup på bryllupsportalen.dk. 

2-4 uger før brylluppet

  • 1250 g bage margarine
  • 1250 g melis
  • 20 stk. æg
  • 1250 g hvedemel
  • 5 tsk. Bagepulver

1) Ovennævnte røres grundigt. 2) Bagepapir, der passer til formene klippes ud. 3) Dejen fyldes i formene (fyld kun forme 1/2 – 3/4). 4) Bages ved 200 grader ca. en time (de store forme lidt længere tid)

  • 7 appelsiner
  • 3 citroner
  • 300 g melis

1) Saften fra frugterne koges med sukkeret. 2) Skallen rives og tilsættes. 3) Denne masse hældes over den færdig bagte kage, mens den er varm.

Cognac Trøffel:

  • 1 l Piskefløde
  • 1200 g ægte chokolade, min. 60 % kakao
  • 2 dl cognac

1) Fløde og chokolade koges. 2) Cognac hældes i. 3) Skal stå natten over ved kølig stuetemperatur, ikke i køleskab!

Dagen efter

Kagerne flækkes i 3
Cognac trøffel smøres imellem lagene
Vend bunden af kagerne øverst, da den er pænest
Kagerne fryses nu

2 dage før brylluppet

Kagerne tages ud af fryseren og optøes ved kældertemperatur

1 dag før brylluppet

  • ½ kg usaltet smør
  • ½ kg flormelis

Piskes sammen til en creme
Smøres på kagerne over det hele
2½ kg marcipan (Bagermarcipan fra Odense Marcipanfabrik er lettere at rulle ud og også mere hvidt)
Marcipanen udrulles mellem bagepapir i tynde flader
Læg først marcipan på siderne
Vip det ind over kagen
Læg låget over

Pynt til din bryllupskage

Som du kan se på billedet brugte jeg ægte roser (3 store – en hvid, en lyserød og en mørkerød – samt en lille gren brudslør) til bryllupskagen. Jeg satte dem ned i midten i et lille plastikrør, som jeg købte hos blomsterhandleren.

Jeg pyntede desuden med sukkersølvkugler (købt i supermarkedet) og nogle sukkerhjerter, som jeg selv havde lavet 14 dage forinden af 250 g flormelis og 2 æggehvider.

Til sidst bandt jeg lidt tyl rundet om hver kage forneden og vupti, et stk. bryllupskage stod klar.

Relevante links vedr. bryllupskage og bryllup

Se videre her, hvis du har lyst til at læse mere om bryllupskage: